torsdag 17 december 2009

Kyla ute och varmt inne med samkväm...

Jaha, så blev det nog vinterns hittills kallaste dag. Burrr... ingen höjdare direkt. Tur att man kan klä på sig vettigt i alla fall. Jag vägrar att frysa mer än nödvändigt! Det verkligen kändes direkt på morgonen att det hade blivit åtskilliga minusgrader under natten och det kändes segt att ta sig upp. till och med Teddy vände till en början på tassen då Hans öppnade dörren för att gå ut.

Det blev en rask promenad innan vi slutligen gick in till svärmor för att få morgonens första kaffetår. Myys...

På jobbet fick vi stuva om dagen för det kändes för kallt för att gå ut i skogen i dag. Det blev ett litet arbetspass innan vi gick ut på en liten rast.

I dag hade "Tomten" "tappat" en del saker och barnen letade ivrigt rätt på hans saker. Det är så kul då barnen är ett litet mellanland där de svävar mellan fantasi och verklighet och verkligen "spelar" med i våra skämt. Det är verkligen en förunderlig tid denna del av barndomen. Något att vårda och minnas inför framtiden... Jag tror att vi kan ge barnen värdefulla minnen från barndomen, sådant som de kommer att komma i håg för livet.

När skoldagen var slut så var det dags för lite samkväm. Vi hade bestämt att vi skulle träffas i personalrummet för en liten stund för lätt umgänge. Det kan vara skönt att träffas och bara vara tillsammans. Kanske får man till samtal om andra saker än om arbetet och elever. Lyckat blev det i alla fall. Vi smaskade på choklad, glögg , pepparkakor och lussebullar... Tyvärr var det kanske ganska få som hade möjlighet att sluta upp.

Nu i kväll fick det bli pizza till middag. Det blir nog lite si och så nu innan jul. Det känns som om alla människor är lite trötta nu i dessa tider. Vi behöver nog alla ljus i detta solfattiga land.

Lite bakat har det blivit under gårdagen. Jag snodde ihop två sorters kakor och en sats saffransbröd. Det var tänkt att vi skulle ha att fika av i dag om vi hade gått på utflykt. Men, men... det kan vara bra i alla fall att sprida lite på julförberedelserna.

Nu brinner kaminen inne i rummet så fin och sprider en ljuvlig värme. Jag ska passa på att duscha så kanske man kommer i säng i tid i kväll. Ska se det näst sista avsnittet av Bonde söker fru. Känner att det är lagom underhållning en sådan här kväll. Men i morgon är det fredag och då väntar fredagsmys... sedan får vi se vad helgen har att bjuda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar